Livet som ryttare

Alla inlägg under maj 2017

Av Minna - 30 maj 2017 18:23

Ingen ide att planera nått. Tänkte rida efter jobbet idag men det gick inte. Bosse hade gjort en blötlerinpackning så det fick bli en dusch istället.

 

Är väl någorlund ren tills i morgon.

  

Av Minna - 29 maj 2017 18:15

Idag fyller lilleman hela 10 år. Väldans vad fort åren går. Känns inte som det är sju år sedan han kom till mig.

Charlotte och jag tog en tur ner till hoppbanan på morgonen och Bosse fick äntligen galoppera lite. Behöver ytan för det. Han tyckte ddet var så latjo så han bjöd på bocksprång idag. Jag som skröt över honom härom dan att han inte gör sånt....så kan det gå. Satt kvar i allafall.


Längtar ut i hagen.

 

  

Av Minna - 25 maj 2017 19:00

Eftersom masken kunde smitta med dammet eller hur det var så måste vi alla skura boxarna ordentligt. Så idag har det varit rena skrubbdan. Det blir en del när hela stallet ska saneras. Det ska tydligen göras en gång till sen. Sen får vi hoppas alla springmaskar är borta för alltid.

Det värsta var nog att alla hästar ska sova ute i natt. Ingen av dom är direkt jättevana vid det. Men det ska vara rätt ok temperaur ändå. De kommer nog vara ganska trötta i morgon.

Bosse får vila både idag och i morgon på grund av det. Han klagar nog inte ändå.

  

Av Minna - 24 maj 2017 18:00

Idag får alla pållar en dos avmaskning. Bosse ska bara maskas två gånger så det blev inte så allvarligt. Vi får hoppas att alla maskar försvinner på de andra med detta.

  

Av Minna - 19 maj 2017 18:58

Idag kom Karin ut för lyssna på Bosse. Han var inte så ansträngd idag men det räckte för att hon skulle se det. Hon kunde inte säga om det är pollen eller om det är alla småpartiklar som yr omkring nu. Hon skrev i allafall ut Acetylsystein och Ventipulmin till honom. Han ska äta det minst två veckor nu och blir det inte bättre så en vecka till på det.

 

Det var inte billigt det här. Ventipulminen kostade 825 kronor. Så det andra var nästan gratis på 160 kronor. Får kolla om jag får tillbaka detta på försäkringen.

Det var himla svårt att få tag i Ventipulminen. Det var slut överallt, Örebro och Karlstad med. Vi lyckades till slut hitta en burk i Kristinehamn.

Vi gick igenom hela maskeriet medeftersom det finns springmask här. Alla behöver maskas men olika antal gånger. Vi måste även skura alla boxar, inge kul. Vi kommer att få nojan allihop eftersom de behöver gå ute över natt då. Ingen av våra är ju vana vid det.


Kom tillbaka till stallet på em och då hade Bosse och Prillan en mys stund. Han duger bra när hon brunstar...

 

Nästan så han somnar.

Fick lite fnatt stundtals dock.

 

Luktar mumma. De är allt roliga ibland.

  

Av Minna - 16 maj 2017 19:57

Var till stallet tidigt i morse för att rida. Madde, Charlotte och jag gick ner till ridhuset. Bosse fick jobba lite mer idag då han var ok i andningen. Ev kommer Karin S till oss på fredag och lyssnar på honom. Jag kanske kan få råd i hur jag ska göra när han blir så. Ridas eller vilas.

Vi har skickat in kolla masken och det kom ett svar idag. Bosse hade mindre än 25 EPG. Superbra för då behöver han inte maskas. Det kostar en slant att köpa medel till honom eftersom det går åt nästan dubbeldos.


När vi gick hem från ridhuset fick Bosse några motorstopp. Han bryr sig inte att de andra går vidare till stallet. Han tror ibland att jag ska sadla av honom vid hagen och släppa ut direkt.

Här stog vi en stund.

 

Fäller nu som en jag vet inte vad. Kanske väldigt trött av det med.

  

Av Minna - 12 maj 2017 19:30

Sista dagen på treledigheten. Nu väntar en helg på anstalten. Bosse har ju haft känningar igen av pollen så vi tog en skrittur i ridhuset. Charlotte skulle rida så vi följde med så han skulle få röra på sig lite.

 

  

Av Minna - 11 maj 2017 19:45

Tog en sväng till Hööks på fm. Var i behov av ett par nya ridstövlar samt en ny godkänd hjälm. Hittade ett par stövlar med mjuka skaft äntligen. Så det fick bli ett par Ariat.

 

Blir nog väl investerade pengar så man slipper skav av de andra. Måste ju ändå rida in dom men det går inte att gå i dom alls.

Hjälmen fick bli en liten enkel billig sak. Får väl köpa en finare om vi kommer upp oss nått.

 

Den är skön i allafall.

Bosse fick stå idag då Gun och jag skulle sätta ihop den lilla vagn som jag köpt på Byggmax. Ska ha den och köra vattendunkar till hagen. Ritningen som följde med var inte helt logisk så tog en stund.

 

En stadigare vagn som klarar 300 kg. Den första som jag hittat som inte är så ranglig. Bara fixa en ramp till tröskel så kan man dra in den i stallet när man fyller.

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2017 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards