Livet som ryttare

Alla inlägg under maj 2014

Av Minna - 17 maj 2014 18:45

Var på stan idag och skulle försöka införskaffa vita byxor och en mörk tröja till i morgon. Man måste ha det på 3 års visningen. Hittade till slut en svart tröja på herravdelninen Kappahl. Som tur var var det 25% rabatt och sen fick jag ytterligare 50 kronor i rabatt. Det drällde inte av mörka tröjor nu. Vita byxor var lika svårt att hitta några som var bra. Provade ett par som blev genomskinliga på och varenda liten bula syntes så dom blev det deffinitivt inte. Hittade ett par på Jon o Jonna som var supersköna, lite dyra men har användning av dom efter med.


Åkte till stallet på em och tog hand om "mitt hjärta". Det blev ett dressyrpass på hoppbanan. Har nog varit varmt åt dom idag för han var ganska loj till att börja med. Men vi körde på en del galopp då det är så mycket större ytor att röra sig på. Det blev som en öken i munnen efter ett tag. Skulle haft vatten med mig.

Bosse skötte sig i allafall ypperligt idag. Vi hoppas det går framåt.

  

Av Minna - 15 maj 2014 20:24

Alltid trevligt att komma till stallet och mötas av världens största lortgris...

 

Bosse hade gjort sig fin på båda sidorna. Ja han var nöjd i allafall, tydligen väldigt skönt.

Efter all borstning och rengörning så kläddes han på med tömkörningsgjorden. Han var riktigt fin och lydig idag. Försökta nig på att flytta sidvärtes men det lyckades inte. Jag får inte till hur man gör. Nån får nog visa mig.


Hämtade ut hans nya maskmedicin idag. Undrar bara hur dyrt får det egentligen vara? Måste visserligen ha två sprutor av varje men ändå.

 

Dessa 4 sprutor gick på exakt 900 kronor...Bosse har dyra maskar, inte vilket skit som helst där inte.

  

Av Minna - 14 maj 2014 20:00

Idag fick Bosse en riktig genomkörare för att springa av sig den värsta överskottsenergin. Han gick faktiskt riktigt fint idag. Har tyvärr lite svårt att driva tillräckligt i höger galopen. Men det kommer.

Han börjar faktiskt till och med orka göra lite öppna i trav. Vi lyckades till och med en lite ökning i traven utan att han stannar.

Nu vill jag ha värme och inte någon vind så man kan vara ute och rida. Hoppbanan är jättekladdig än så ingen höjdare att vara där nu.

  

Av Minna - 13 maj 2014 19:49

Var till stallet i morse för mockning mm. Bosse såg glag och nöjd ut. Gjorde färdigt alla förfärliga höpåsar och kraftfoderburkar för veckan. Men nu är det gjort. På eftermiddagen blev det äntligen av med Maddes och min fika träff. Mötte upp Madde och Arven på som hemma. Som omväxling så åt vi club toast, undrar vilken gång i ordningen det är.


Åkte tillbaka under kvällen till stallet. Där bytte jag vatten i det skojsiga badkaret. Förstår inte vad de gör med vattnet, blir jätte äckligt direkt. Tror att det är Bosse som står och slafsar med sitt hö i den. Han står ju oftast närmast.

Borstade av Bosse och friserade honom lite i manen. Satte på träns och longerlina. På hoppbanan var han lite överspänd. Vände huvufet utåt och bockade och stegrade sig. Fick ge mig efter en stund för annars hade han nog sprungit lös runt högåsen. Får ta en riktig genomkörare i morgon så han blir trött. Han har nog en del överskottsenergi nu när maskarna och pollen är borta. Men blir såå trött på mig själv att jag känner att jag inte klarar av honom i de lägena.   

Är i stort behov av en mentalcoach. Men de växer inte på träd här i närheten och inte är de gratis heller.

  

Av Minna - 12 maj 2014 20:45

Är så trött på detta regnade nu, tar aldrig slut. Vill kunna rida ute lite grann i allafall. Fick bli ridhuset idag igen. Bosse är skit trälig just nu. Han vill inte gå fram utan bara stannar eller slår för skänkeln/sporren. Har mini sporrar så det borde inte påverka honomså mycket. Fick ta till spö idag igen och då går han fram. Latmasken..  

Ja ja det löser sig väl..kanske.


Han fick sina älskade rödbetor även om han inte var duktig idag. Dags att beställa nya snart. Hoppas bara de får in dom på lager snart.


Är ledig en hel dag i morgon, undrar vad man ska hitta på då?

  

Av Minna - 10 maj 2014 21:00

Blev en snabbridning efter jobbet idag. Vi fick sällis i ridhuset av Madde och Chicago.

Bosse känns fräsh nu ändå. Inget flåsande längre, men fick ta till spö igen. Vet inte om han blivit lite lat nu när han vilat ett tag.

Nu får vi köra på som vanligt igen. I morgon vilar han igen tyvärr då jag jobbar heldag.

  

Av Minna - 9 maj 2014 14:15

Efter massagen fick Bosse bara skritta idag. Rör på sig lite för att få ur ev slagg och ömhet. Han fick annars borstning och ompyssel som vanligt. Väldigt irriterad vid bakknät där han reagerade vid massagen, får se om det går bättre nästa gång.


Karin Simonsen var till stallet idag så passade på att fråga om maskmedlet jag fått. Det slutade med att jag kunde kasta det och fick ett nytt. Cydectin comp som jag ska ge nu och Cydectin vet som ges efter 10 veckor.

Hoppas det tar all mask nu. Ska kolla masken sen i höst igen för att säkerställa det.

Gör om gör rätt!!

Ivermektin tar inte alla stadier av masken, det gör inte detta heller men i fler stadier i allafall.

  

Av Minna - 8 maj 2014 19:54

Bosse fick sig en massage idag. Pia tyckte att det mesta var ok. Rumpan dallrade perfekt, som skulle vara bra på hästar inte oss.   Han var lite sned i manken på högersida och lite stel i nackkotorna på samma sida. Hon skulle komma tillbaka en dag och köra lite laser då hon hade lämnat in den idag. Bosse tyckte inte allt var underbart. Särskilt inte på höger bakknä och uppåt virvel, då började han kicka. Pia trodde att det kunde vara nått knas med nån nerv där eftersom det är hans krokiga ben. Apropå manken är det nog hög tid att kolla över sadeln.

 

På rumpan var det skönt att bli knådad på i allafall.


Nero har fått sitt kolla masken resultat. Han hade bara 650 epg så det är nog Bosse som har lätt för at få mask i magen. Inte för att det syns på hullet direkt...


Joho ledig i morgon men ska börja morgonen i tvättstugan. Det håller på att svämma över nu. Ev så ska Madde och jag på nå fika eller nått på dan, vi får se bad vi hittar på.

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards