Livet som ryttare

Alla inlägg under juli 2014

Av Minna - 23 juli 2014 19:14

Red lektion för Ola idag. Bosse var trött och lite seg av värmen. Idag var Bosse motsträvigare än vad han varit tidigare. Kanske beror på att jag krävde mer idag. Vi fokuserade på att få honom böjd i sidorna, viket inte var det lättaste idag. Upptäckte att det inte är Bosse som har svårt i högervarv utan det är jag. Jag har ingen kordinationsförmåga i det varvet. Det får jag jobba på.

Bosse blev dyblöt som vanligt och fick sig en dusch efter.

 

Det värsta är att bromsarna kommer direkt när man spolar.

  

Av Minna - 22 juli 2014 20:17

Idag blev borsan vuxen. Det vart grillat och tårta till efterrätt. Men herregud vad varmt det var. Svalkade av mina fötter i poolen ett par gånger. Måste åka upp nån dag och solbada ordentligt.


Verkar som han gillade presenten i allafall. Farsan och jag delade på den. Segelflygning blev det. hoppas bara man kan vara med och se på när det är dags.

 

Mat, fika och presentöppning avklarat.

 

Mumsig tårta. Kanske ska ta tillbaks det där med vuxen med anledning av tårtljusen!!!!!


Bosse fick en vilodag idag, skönt i värmen.

  

Av Minna - 21 juli 2014 19:50

Skrittade ut en liten bit idag men det var väldans varmt. Skrittade upp till Lübecks och vände, innan vi blev helt uppätna. Gick in i ridhuset en liten stund och fortsatte skritta där en stund i svalkan.

Bosse fick sin avmaskning idag. Blandade i den i rödbetorna men han kände allt av smaken ändå. så fick dela på givan och blanda med betfor, resten får han i kväll. Hoppas bara han äter upp det.


Målade bokstäverna på konerna idag, får bara putsa av dom när de torkat för färgen rinner lite. Det blir inte världens snyggaste men funktionsdugliga.


Har tvättstugan i morgon bitti så passade på att ta med lite av Bosses tvätt. Det var en liten herre som tyckte det var en utmärkt sovplats.

 

Myspys!!

I morgon är det dags för brorsan att bli medelålders. 50 år. Hoppas han gillar presenten bara. Svåårt att köpa något till nån som kan köpa allt själv.

  

Av Minna - 20 juli 2014 20:11

Det var dags för tömkörning igen. När jag skulle skritta fram Bosse kände jag att han var väldigt pigg så släppte honom istället för att han skulle dra ikull mig. Han sprang vill jag lova. Tog några repor, så jag funderade på om han skulle hoppa över sargen. Han fick en ordentlig uppvärmning ändå.


Själva tömkörningen gick bra. Han kämpar på bra. Stefan sa att när han skulle göra sidvärtsrörelser så började Bosse trampa. Han måste ha varit utsatt för det i riktigt unga år. Jag köpte ju honom som treåring.

Kanske därför han blir så spänd vid tömkörningen. Han har varit utsatt för en tuff behandling tidigare.

  Spelade in video men har totalt glömt hur jag ladda upp från telefon. Därav är bilden liten.

Har annars roat mig med att tömma höloftet på gammalt hö. Kastar det riktigt gamla och sätter upp frigolitskivor istället som isolering.

  

Av Minna - 19 juli 2014 20:00

Åkte upp till stallet lite senare idag. Tänkte ta ett lättare pass på Bosse idag. Han hade verkligen lyckats hitta en riktig lerpöl i hagen efter det kopiösa regnet som kom. Han har flugtäcke men lyckats göra en lerinpackning över nästan hela kroppen ändå. Tog halva kvällen att få rent honom så han fick nöja sig med det.

 

Såg nästan ut så här även med täcke!! Han kan han.

  

Av Minna - 18 juli 2014 20:00

Det blev ett lättare dressyrpass idag. Red i ca 45 minuter och Bosse var rejält svettig. Det är varmt nu. Att man aldrig är nöjd. Han var i allafall duktig i galoppen. Orkar galoppera längre och längre nu. Man orkar inte rida allt för långa stunder nu.

Passade på att boka in en lektion för Ola med så vi kan få hjälp att ta oss framåt.

 

Han tycker fortfarande att detta är världens snyggaste killen!!



Av Minna - 17 juli 2014 19:01

Idag var Bosse riktigt fin i traven i allafall. Han har fått en sån egen motor nu att det går mer framåt. Vi pssade på att kantra med lite galopp nu när vi var själva. Han måste få upp flås och styrka i den. Vi får väl börja satsa på tävlingarna som är i september.

Måste börja rida för tränare igen så man kan få mer hjälp o komma framåt ännumer.


Bosses flugtäcke är kors i taket fortfarande helt. Nero har fattat tycke för Bosses flughuva bara. Väldigt god att snutta på tydligen. Öronen är för stora så de står raktut och då passar han på att smaka och dra av gonom huvan. Han är som han den där Nero. Men de är ju BFF så vad gör det.

 

Snygg!!

  


Av Minna - 16 juli 2014 23:00

Var med Malin idag på dressyrtävlingar. Hade aldrig varit på Karslund och var lite nyfiken på en del ekipage. Malin och Nero skötte sig utmärkt i båda klasserna. Vann L:c och blev 4 i L:B. Så det var en bra kväll för dom. Stort grattis till dom!!   


Många hästar som hade hjärnspöken idag men det var en hel del unghästar med.

Det blev en sen kväll men vi hade ändå himla tur med vädret, inte en regndroppe.

Lite kul att springa på Jonnas Robben med. Han såg ut att må riktigt bra, vilket alltid är skönt att se när hästar säljs.

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards