Livet som ryttare

Alla inlägg under december 2014

Av Minna - 17 december 2014 19:47

Idag fick det allt bli broddning av Bosse. Väldans vad halkigt det var idag.  Det är rena styrkepasset att få på dom. Bosse lyfter ju inte upp tassarna själv precis. Känns skönt för ryggen när man är klar.

Men att en sån här liten lattjo sak kan ge ett sånt huvudbry!!

 

Madde o jag kunde inte förstå varför det bara gick att dra åt ett håll, och fel håll dessutom. Visade sig att det bara var att snurra lite på ringen som blänker. Ja ibland känner man sig som en dum blåst blondin!!!

Nu kan vi ta oss ner till ridhuset och hagen relativt säkert ändå.


Önskar bara att det var januari nu, för då är vi på rätt sida av året. Nu är jag trött på detta mörker...

  

Av Minna - 16 december 2014 18:55

Under eftermiddan idag har jag allt varit fruktansvärt stel i ryggen. Förmiddan roade jag mig med att fixa med Bosses heybar. Köpte plexiglas som är lättare att hålla rent men krånglade lite när jag skulle såga till den. Första skivan sprack så fick köpa en ny.


Bosse fick sig en skrittur bara tror inte jag skulle klara av mer idag. Kan bero på sadeln med eftersom jga sitter lite annorlunda. Håller på nu och gör mina stetchövningar så det ska väl bli bättre.


Bosse och jag efter våran fruktansvärt jobbiga ridtur.

 

  

Av Minna - 14 december 2014 17:20

Äntligen kunde jag prova sadeln. Kommer få skavsår närmaste tiden tror jag för nu tvingas jag i en mer rätt sits. Det var väldigt bra stöd för rumpa och rygg. Kändes ovant till en början men kommer nog bli bra till slut.

Det blev ingen längre stund men fick i allafall rida in den. 


Annars har jag suttit med körkortsteorin hela dan. Gjort proven på datorn, det är mycket man ska kunna. Fick en fråga om procent/cl på alkohol som tydligen skulle finnas i ett häfte. Den har inte jag, får kolla hur viktigt det är. Varför ska jag kunna det? Man ska väl inte köra alls om man druckit.

Nej får fortsätta plugga in allt så man blir färdig nån gång.

  

Av Minna - 13 december 2014 19:39

Hoppas alla haft en trevlig lucia dag. Det var show på ridskolan idag med lite smått o gott. Det hade varit en tävling i vem som sålde mest chokladaskar och jag kom tvåa. Ettan (tror det var Birgit) ville inte ha priset så det gick till mig. En gratis lektion för nån av ridfröknarna. Det gällde en lektion på en lektionshäst men jag väljer då Bosse istället. Fick annars ett erbjudande att ta Hubbe, som är en meter hög ungefär!!!


Hade tänkt rida idag men efter showen skulle det vara ponnyridning och jag frös redan då så det får vänta tills i morgon. Är så himla sugen på att prova nya sadeln.


Köpte slobbermash idag som jag tänkte skulle ersätta rödbetorna. Slipper då beställa och hämta ut paket, får väl se om det duger. Ska bara ha lite koll så han inte lägger på sig mer av det, det räcker nu. Lilla tjocksmocken.


Skönt med ledighet i två dagr för herre gud vad rörigt det varit på jobbet. Igår fick jag äta frukosten på stående fot och sen höll det på så nu vill jag ha en lugnare vecka.

  


Av Minna - 12 december 2014 19:26

Idag kom då äntligen sadeln. Svårt att säga hur passformen är men nu får han ha den. Den lär inte klämma på eller runt manken i allafall.

 

Det är highhead så den är väl tiitagen fram.

 

Får be nån titta på den i morgon så får vi se vad de säger. Tror inte den är helt fel ändå.

  

Av Minna - 10 december 2014 21:05

Hur kommer det sig att det är så svårt att förstå sig på folk ibland? Och särskilt släkten då! Har svårt att förstå hur man ena dan var tighta och umgicks relativt mycket till absolut ingenting. Svarar inte när man ringer knappt ett savr vid mess heller.

Orkar inte längre ta striden för att det ska vara nån som helst umgänge eller kontakt, så nu får det vara. Vill de inte så får det vara, så enkelt är det.

Usch nu var det deppigt och griningt men man får väl vara det ibland.

  Blir trött på allt stundtals!!


Bosse hade gjort sig enormt fin idag. Fick gå ner till duschen med honom. Får ju antagligen sadeln på fredag så han får stå ett par dar nu.

  

Av Minna - 9 december 2014 20:22

Bosse var riktigt duktig och blev riktigt fin på lekyionen. Vet inte om det såg jättebra ut men på slutet så kändes han riktigt fin. Jag fick skavsår i allafall.

Vi fick göra travfattningar från öppna och det funkadebra för min del. Var tvingad att ha kvar ställningen på ett annat sätt. Annars rakriktas han gärna antingen av sig själv eller så är det jag som gör det. Nått att tänka på när han blir stark i ena sidan och inte lyssnar.

Köpte ett par bettskivor för att prova idag. Tycker det verkar fubka då han tycks få in bettringen i hela munnen ibland. Han släpper det lite för mycket ibland istället för att suga tag i det.


Var även iväg och hämtade en bal hö. Vilken skillnad att backa upp med nya bilen. Den slirade inget alls så bara att tuffa på. Han skulle komma så fort det gick med de andra.


Mailade hästkuren om sadeln. Hon skulle få den idag ich skicka i morgon så nu håller jag tummarna att den dyker upp här på fredag...  

  

Av Minna - 8 december 2014 20:42

Bosse hade gjort sig riktigt fin idag. Hade hela ansiktet fullt med lerprickar. Typiskt eftersom han hatar att bli borstad där. Tvättade svansen i fredags men det syntes inte idag.

Jobbade till halv fem så hann tyvär inte få honom ren innan ridskolan drog igång. Men i morgon är det andra bullar för då har vi lektion för Ola.

 

I morgon blir det hämtning av en bal hö. Han ville inte köra nu när det är så grusigt för då skulle alla balar vara lika grusiga. Får hoppas att det fryser på sen .


Mycket jobb har det varit ett tag nu, och kommer bli innan det lugnar ner sig. Hade inte suttit fel med längre ledighet nu. Hatar vintern med detta mörker, alltid trött och seg. Bara stå ut!!  Lust att göra detta åt vintern 

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards