Livet som ryttare

Alla inlägg under oktober 2013

Av Minna - 6 oktober 2013 19:37

Vi har börjat om från början igen. Tränade på olika fattningar och att han skulle gå fram för skänkeln. Provar ett tag att rida utan sporrar im det är de som han är irriterad på. Försöker att inte använda dom så mycket när de är på men blir nog att man naggar ändå.

Idag var han riktigt duktig i sina fattningar, brydde mig inte så mycket om hur han gick med huvudet bara han gick framåt.

Kul när man rider på hoppbanan och det kommer en bil på vägen som gör en skrikande handbromsvändning eller vad han gjorde. Så du käre grabb i den röda volvon, ge f-n i det.....Tur att Bosse inte brydde sig idag utan höll sig lugn.

  

Av Minna - 5 oktober 2013 20:57

Metod A

Mät hästens mankhöjd (blått på bilden)

Mät sedan hästens lansmärkesomfång (rosa på bilden). Lansmärket sitter precis framför manken och man mäter runt magen bakom frambenen och upp runt lansmärket.

Använd sen denna formel:

(4,3*lansmärkesomfång) + (3*mankhöjd) - 785 ) = vikt



 

Enligt detta då ska Bosse väga ca 705 kg men med måttbandet ca 720kg, vilket är mest rätt?

  


Av Minna - 5 oktober 2013 18:20

Idag var det framåt som gällde under ridturen. Han skulle gå fram för skänkeln utan spö. Krånglade lite i galoppen först, förstog inte alls vad jag ville. Ja ja vi har ju hela vintern på oss att träna.

Måste försöka komma ut på en tur igen. Blir mer nervös när jag ska rida ut själv. Hoppas det inte är allt för stora problem med N så vi kommer ut tillsammans igen.


Plockade med lite täcken idag och hittade flera som jag totalt glömt bort. Tänk att det kan vara så kul och köpa såna saker. Man kan köpa hur mycket som helst till både häst och ryttare men ändå känns det som man behöver mer saker, skumt det där. Men sååå kul.

Skulle behöva köpa mer schabrak dock då en del av mina är nästan för små. Tror det är långa kåpor på min sadel så det blir lätt för korta efter en tvätt. Får bli en senare fråga.

  

Av Minna - 4 oktober 2013 19:42

Bosse måste ju banta lite och hittade dessa tips.

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/vanligt-med-overvikt-sa-bantar-du.htm


Vi får se om vi lyckas. Är så himla trött idag så jag vet inte vad jag heter snart. Skönt med lite ledig helg. Får se hur man gör med partajet i morgon, är det som idag får det nog vara men den som lever får se.

Bosse hade naturligtvis ett sår på bakbenet  idag som blodet rann ur. När ska han lära sig hålla rätt på sina fötter?

  

Av Minna - 3 oktober 2013 19:49

Idag fick Bosse vila då jag började halv elva. Förstår inte att jag är så seg på mornarna nu efter benbrotten. Förr red jag alltid innan jobbet men nu hinner jag knappt i tid. Är så svår startat på mornarna nu. Havit mycket bättre i ryggen så det kanske kan bli ändring på det, den som lever får se.

Har annars varit sjukt seg idag på grund av förkylningen men den går väl över.

En dag till att jobba sen ledig två, känns som man skulle behöva en längre ledighet nu när mörkret och kylan kommer. Skulle behöva en riktig vitamin och motivationsboost. Är inte helt motivationslös men skulle inte vara fel med mer, kanske hoppar på mig när jag är frisk igen.   

Tänk om man vann massor med pengar så man kunde åka på en riktig shoppingtur. Har en del saker jag vill ha till Bosse och mig själv förstårs. Det är väl inte meningen att man ska ha pengar för annars skulle man väl haft det redan, eller. Är det mitt öde? Otur i både spel och kärlek...

  

Av Minna - 2 oktober 2013 20:02

Det är kallt om kvällarna nu. Gillar hösten egentligen men det tar tid att ställa om sig med alla kläder.

Idag fick Bosse sig en liten tur av Lindha. Nu skötte han sig helt perfekt utan att konstra. Vi får jobba vidare han och jag. Vi har ju inte kommit så långt i utbildningen då jag aldrig gjort något liknande förr. Men det är rätt kul att se de små framsteg man gör och veta att man gjort dom själv.

Blir tokig snart på hostan som bara retar i halsen, är förkyld så sällan så jag vänjer mig aldrig vid detta. Det var tur att Lindha kunde rida idag i allafall så Bosse fick gå ordentligt. Jobbar kvällen i morgon och då får han vila , så tar vi tag i det på fredag igen.   


Upptäckte att jag har en del täcken nu när jag köpte de nya påsarna, saknar minst en till. Har lagt ett vintertäcke i varje och skrivit på lappen vilket det är. Blir hur smidigt som helst att hitta rätt nu.


Hoppas de är klara snart med asfalteringen utanför lägenheten. Sovrumsfönstret är så skitigt efter dom att jag knappt ser ut. Nu kan jag inte komma åt och tvätta det för det är en massa tjära utspritt, man får se var man sätter fötterna om man inte vill ha hela hemmet stinkande.

  

Av Minna - 1 oktober 2013 18:37

känner jag mig som idag. Känns lite ynkligt då näsan bara rinner och hostar. Ja ja det går över.

Idag så fick Bosse bara skrittas lite grann, tänkte försöka spara på krafterna så jag kanske kan rida ordentligt i morgon.

Var på Jysk idag och köpte förvaringspåsar för täcken och kuddar. En sån passade perfekt till ett vintertäcke, så nu ska jag räkna hur många fler som behövs. De kostade bara 20 kronor styck. Blir mycket lättare att förvara täckena nu när de inte kan vecklas ut och alla gjordar som far omkring.

Gjorde även i ordning en trälåda med frigolit till morötterna, får se hur många minus grader den klarar.

Nu börjar även Bosses bantning på allvar, han måste ner i vikt för att orka. Drar ner på hö och betfor så får vi se hur det går.

Hoppas kortena från helgen kommer snart. Kul o se.

Nej kanske ska få nått magen så adjö!!

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards