Livet som ryttare

Alla inlägg under januari 2014

Av Minna - 16 januari 2014 18:51

http://youtu.be/bPfZ78m3xZo


Hunden har badat och har åsikter om det. Stämmer nog in på de flesta vovvarna...


Red Bosse på hoppbanan idag. Tänkte han skulle få pulsa lite i snön. Det var en pigg herre och lite busig. Har ju ont i ryggen så bad Madde ta över en stund för jag orkade inte sätta ner honom när han bråkade. Madde fick sig en liten bråkstund hon med med stegringar och så. Jäkla häst som ska krångla så ute. Förstår att det blir för sällan men inte lätt när det regnat nästan hela vintern eller varit kolsvart ute.

Vi får se om vi kan hitta en lösning på problemet med uteritter. Vill inte ut på vägarna om han ska hålla på så där.

Usch vilken fegis man har blivit, men det gör ondare nu o ramla av än när man var liten.

  

Av Minna - 11 januari 2014 18:41

Idag blev det ingen ridning för Bosse hade trampat sig ganska rejält över kronranden. Det får torka ihop idag så får vi se hur det ser ut i morgon. Brukar bli bra med socatil.

Möblerade om i boxen idag med. Nu har han vattenkoppen nästan över sin haybar. Hoppas att det spar in på spån nu. Han fick även krunnan på samma vägg nu, så lättare för personalen att ge mat. Han blir väl snart förvirrad över var han ska äta snart....

Kommit en del snö idag och lite kallare blev det med, vet inte om jag är så förtjust i det. Känns nästan som det vore för sent nu. Bra att leran försvinner i och för sig.


Har även tyvärr varit halvtaskig i ryggen nu ett tag, blir så trött på det. Vill kunna känna en dag att man kan röra sig utan besvär. Kunna resa sig och ligga utan att ha ont. Skönt är att de enda gångerna jag inte har ont är när jag rider. Sjukgymnastens order var ju att rida. Beror nog på att Bosse hade hältan och stog ett tag.


Tittat en del på en serie om Carl Hester och Charlott Dujardin. Man måste erkänna att man blir grön av avund, så duktiga och drivna. En dag du Bosse....

  

Av Minna - 10 januari 2014 20:46

Har jag absolut ingen känner jag. Tror både Bosse o jag flåsar lika mycket. Annars kämpar vi med mjukgörande rörelser för att kanske till slut få ordning på vänster sidan.

Får se om jag har mod nog i morgon för en liten uteritt. Ska bli kallare och då har ju de en förmåga att bli lite pigga.

Försökte ta kort på Bosse, men resultatet blir ofta så här:

  en stor mule i vägen...

  fick till en lite bättre..

  

Av Minna - 7 januari 2014 19:54

Det blev tidig ridtur idag. Var ute i stallet vid halvnio. Borstade av Bosse och sadlade på medans de andra fick gå ut i hagen. Kom till ridhuset och satt upp, då kommer han naturligtvis precis då och ska harva. Bara hoppa av och fortsätta i andra ridhuset en stund.

Sen bar det iväg till Hööks och Ikea med Madde o Arven. Skulle byta bettet och kolla på heybaren. Köpte den mindre av dom. Blev även rengöringsmedel till lädret.

På Ikea spenderade jag hela 65 kronor och då är lunchen inräknat. Bra gjort.


Väl tillbaka till stallet i em skulle jag ta bort krubba och installera det nya. Det visade sig vara lättare än gjort. Krubbans skruvar var dåliga så gick inte skruva upp utan fick bändaa och bända. Saken blev inte lättare av att Bosse ska hjälpa till hela tiden. Biter i skruvdragare o hammare. Står med hela huvudet där jag ska försöka skruva, blandat med diverse vattenpussar.

Fick väl dit sakerna till slut men återstår att se om de är hela i morgon...

  

Av Minna - 6 januari 2014 19:45

Tror jag börjat få häng på det här med att rida lätt. Har alltid haft svårt för att jobba i lätt sits. Tom tränarna har gett upp ibland och skrek,,,sitt ner. Red Bosse i ridhuset idag och tycker det gick över förväntan. Han är fortfarande väldigt rak och stel i vänstervarv.

Väldigt lättlärd herre tror jag. gjorde en travövning med serpentiner med skrittdel över medellinjen. Sen trodde han att han skulle skritta varje gång vi gick över medellinjen. Han försöker ibland så mycket att det blir fel men ändå rätt, ja ni vet.

Skulle tagit kort på honom men som vanligt då så tog batteriet slut...

Jobbat hela helgen och idag. Nu är äntligen dessa helgdagar slut.

  

Av Minna - 6 januari 2014 19:09

I Usa har de kvar en del tokiga lagar..


23 Konstiga Hästlagar

Konstiga gamla hästlagar i USA. Man vet inte vem som skapade dom och man har sällan hört att någon har blivit arresterad för något av följande lagbrott;

1.Omega, New Mexiko måste varje kvinna som rider bära korsett.

2.Hartsville, Illinois kan du bli arresterad om du rider en ful(!) häst.

3.Pattonsburg, Missouri, enligt föreskrifter 1884, så “får ingen person skrika, hojta, dansa, sjunga, gräla eller göra andra konstiga ljud på ett sätt som kan störa hästar”.

4.I Wyoming lyckades man få igenom en lag om att “Ingen kvinna får rida enbart iförd en baddräkt inom staden Riverton om hon inte är eskorteras av två polismän, eller bär klubba(?)”. Undantag från regeln är om “kvinnan väger mindre är 40 kg eller mer än 90 kg”.

5.Den här lagen kan tolkas på fel sätt; I Wolf Point, Montana får “ingen häst vistas offentligt utan att ägaren bär en grimma”.

6.I Fort Collins, Colorado är det olagligt att “en manlig ryttare från hästryggen vinkar till en kvinna som han är bekant med”.

7.I West Union, Ohio får “Ingen manlig person hosta, vissla eller på annat vis försöka påkalla uppmärksamheten från en kvinnlig ryttare”.

8.1907, Cumberland County, Tennessee; “Hastighetsbegränsningen för ridna hästar på landsvägen är 5 km/h – med undantag för om han/hon skulle stöta på en fogde som inte verkar ha fått något att dricka på 30 dagar, då får ryttaren rida så fort den kan”.

9.Lag enbart för män; I Cotton Valley, Louisiana är manliga medborgare inte tillåtna att äta glass i strut medan dom rider på offentlig plats.

10.I McAlester, Oklahoma är det tabu för en kvinna som väger över 107 kg att rida offentligt i shorts.

11.I Wakefield, Rhode Island får inte gifta män rida på söndagarna. Det står inget om att gifta kvinnor inte skulle få rida på söndagar däremot.

12.I Kearney, Nebraska får ingen man rida ensam som han varit gift kortare tid än 12 månader.

13.I Bicknell, Indianaär olagligt för en man att lämna sin brud ensam på bröllopsdagen för att rida med sina kompisar. Det kan straffas med fängelse upp till en vecka.

14.I Bismark, North Dakota måste alla hushåll ha en plats för att binda upp hästar utanför huset.

15.Budds Creek, Maryland har en antik lag som säger att hästar inte får sova i badkar om inte även ryttaren sover med hästen.

16.Medborgare i Wellsboro, Pennsylvania får inte “köpa, sälja eller byta hästar efter solens nedgång, utan att först fått ett tillstånd från sheriffen.

17.I Pee Wee, West Virginia är det olagligt att byteshandla med hästar på stadens torg mitt på dagen.

18.En unik lag i Pine Ridge, South Dakota; “Hästar tillåts inte att gnägga mellan midnatt och kl.06.00 nära en bostad med människor i”.

19.I Pocataligo, Georgia, är hästar inte tillåtna att gnägga efter 22.00

20.Paradise, California har en mycket ovanlig lag; Det är olagligt att “låta en häst somna på något bageri inom stadsgränsen”. Man säger inte något om andra djur som getter eller kor?!

21.I Sutherland, Iowa finns en lag som anger hur hästar ska synas efter skymning; “Djuret måste alltid ha en lampa fastsatt i svansen och en tuta av något slag på huvudet(!)”.

22.I McAllen, Texas är det olagligt att ta bilder på hästar på söndagar. Om man ändå gör detta kan man dömas till $1.50 i böter och hamna i fängelse upp till tre dygn.

23.En annan skum och antik lag i Hortonville, New York; “Ryttare inblandade i en olycka med någons dödliga utgång skall omedelbart stiga av sin häst och ge sitt namn och adress till personen som dog(!)”.

Av: Anne Svensson

Källa: Internet

  






Av Minna - 3 januari 2014 15:47

Idag var det dags för Daniel igen o ta iyu med fossingarna. Allt gick bra och Bosse skötte sig. Fick på det smaka lite av hans horselyx så passade ham väl på o va snäll.

Red en stund innan. Blev inte så lång stund då jag provade nya tränset och bettet. Bettet var nog lite för kort så innan Bosse tuggat sönder det gav vi oss för att kunna byta det.

Men nu är det bara en helgdag kvar av eländet. Sen så kör vi hårt. Tror Bosse tappat en del kondis tyvärr, det får vi jobba upp. Fast både han o jag är nog lika lata i grunden....

  Stretching och horselyx samtidigt.

  

Av Minna - 2 januari 2014 19:37

Bosse hittade en snygging i spegeln idag. stog och beundrade ett tag sen pep han till och for fram i bocksprång. Eller försök till det i allafall, han är ju inte den mest graciösa hästen.

Fick tränset och Novabettet idag, ska prova det i morgon innan hovis kommer.

  Snygg kille!!

Vet inte varför korten helt plötsligt bara blir så här stora, har inte varit så förrut. Hmmm...

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards