Livet som ryttare

Alla inlägg under februari 2014

Av Minna - 16 februari 2014 19:00

fick det bli idag. Satte ut 4 st travbommar som vi travade över några gånger. Hade tänkt rida ute men när man kommer till stallet så regnar det förstårs. Får ta och plocka fram nått hinder framöver så Bosse får göra nått annat skoj.


Hade insläppet idag så de stog och väntade när jag kom ut. De hade ingen större lust att vara kvar ute. Bosse fick sig en borstning och sen på ned grejerna.

Efter avslutad ritt så ville han naturligtvis ha sina rödbetor, världens största godisråtta är han.


Har nog annars latat mig idag, bara fått till en finsk ost (kaffeost) Tror jag skulle låtit den rinna lite längre för den blev inte helt riktigt ordentligt "gnisslig". Men den får duga.

Det har varit så skönt att vara ledig så här många dagar. Nu är det bara en kvar.

  

Av Minna - 15 februari 2014 18:49

Klev upp tidigt idag för att fodra frukost och släppa ut pållarna. Allt såg jättebra ut, någorlunda varmt och uppehåll. När jag var klar med utsläppet måste himlen ha öppnat sig totalt för det bara öste ner snö. Nu ikväll har allt blivit till en enda sörja bara.


Hem sen o tittade på skidorna. Väldigt spännande måste jag säga och guld blev det.

På em tillbaka till stallet och red en sväng.


  

Av Minna - 14 februari 2014 18:14

Hämtade ut Bosses nya fleecetäcke idag. Köpte ett på nätet med svenska flaggan över hela ena sidan. Det var på gränsen för litet men han får använda det vid lite finare tillfällen istället.


Började min lediga dag med att åka ut till stallet för sätta på skydden , mocka och göra maten.

Började även såga och hacka i stolpen in till boxen. Dörren har varit så trög och har varit ett problem. Kunde lösa problemet lite ändå.

Sen var det hög tid för grabbarna sus och dus att få sin lunch och det uppskattas varje gång.


Fick även åka förbi Furubergs gummi då ratten har vobblat som sjutton när jag kört. Det visade sig att framdäckena var helt slut så fick då köpa två nya. Men nu går han som smort igen.


På eftermiddan blev det en tur till ridhuset. Hade förståss glömt att det var fredag och vid en viss tidpunkt kommer det en ponny in som är sprättig och livrädd för allt. Bosse har lite svårt att konsentrera sig då men han skötte sig galant ändå.

  

Av Minna - 12 februari 2014 21:00

Bosse fick lite frisering idag. Klippte lite man samt rakade bort skägget.

  Försökte få till ett kort där man kunde se honom fin. Men han vill som vanligt inte medverka på några prydliga kort. Boys will be boys sägs det. Kastar lite grimmor istället.

Behöver inga människobarn för jag får gå o städa efter honom varje dag, precis som med barn.


Han fick sin första prtion av rödbetorna idag och det var väldigt smaskens. Man få bara se till att hålla sig undan ett tag efter för han kladdar gärna av resterna på dig.

  

Av Minna - 9 februari 2014 19:34

Usch blir så trött på mig själv att man ska vara så feg. Hade planen att hoppa lite idag. När vi väl kommer till ridhuset så är han så pigg och tittig. Dels tror jag markbommarna var lite för tighta för Bosse. Passade Nro bättre.

Får ta lite när jag är själv och inte har några andra störningsmoment. Då kan jag köra i mitt tempo.

  Allt klart för övning.

Red då ett dressyrpass istället. Måste säga att när jag får sitta själv och inte har andra i kring mig så går han riktigt bra nu. Idag gick han på tygeln i galopp i båda varven.

Ska rida för Katarina Jivemo den 22/2. Hoppas vi får mer hjälp där. Skulle verkligen behöva rida mer för instruktör, bara kämpa på när inte alltid ekonomin räcker till.



Bosse har börjat tugga mer på bettet nu även om det kunde vara bättre så är det en framgång.

  Lite läppstift hade han idag. Hann torka lite så det var mer först.  I morgon jobbar jag kväll så får se om jag orkar upp i tid för att hitta på något annars får han vila.

  

Av Minna - 8 februari 2014 12:06

Fick bli en morgontur idag då det är bokat senare i ridhuset. Vi fick sällis av Nero så då blev han nöjd. Det går ju knappt att gå ner dit på grund av halkan. Skulle ha regnat mer så isen försvann.

Det blev ett dressyrpass i allafall. Vi går framåt ändå men måste bli mycket bättre i galoppen, få mer styrka.

Körde lite 8 volter för att böja och forma mer och skänkelvikningar som uppvärmning.


Beställde hem ett fleecetäcke idag som har svenska flaggan på hela sidan. De var nedsatta nu till 200 så då slog jag till. Har även nu äntligen beställt hem hans favvo godis. Rivna rödbetor, där kommer jag hamna på mycket plus igen. Undrar vad det som är så gott med det ? Han praktiskt taget nästan river boxen innan man hinner ge honom det.

Har varit svårt att få tag på, endast funnits 1 kg påsar, men nu har Häromi 7 kg påsar. Räcker ett tag så det blir bra.


I morgon är planen att vi ska skutta lite hinder.

  

Av Minna - 5 februari 2014 19:36

Det kanske finns hopp för Bosse och mig inför tävlingar i år. Idag galopperade han så duktigt på tygeln. Han har fått vila i flera dagar på grund av tappskon och att jag blev sjuk. Trodde nästan det skulle bli halvt rodeo idag men han var så duktig så.


I helgen får vi se om jag vågar mig iväg till gärdet en stund för att pulsa i snön. Det skulle han behöva, behöver stärka upp sina muskler så han kan bära upp sig mer.


Måste även fixa tandis åt Bosse framöver, det är ett tag sedan de kollades.

  Bosse redo för jobb.

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards