Livet som ryttare

Alla inlägg under mars 2014

Av Minna - 17 mars 2014 23:30

Bussen for iväg klockan sex som planerat. Vi stannade iMullsjö för lite rast och fika. Vi åkte en stund till ch hela bussen började pipa och protestera. Det hade läkt vatten i hela utrymmet under. Chauffören fick ändå tag på en ersättningsbuss från närmsta stad.Han ringde o sa att han skulle vara där på 20 minuter. Skönt tänkte vi alla. Vi väntade och väntade, sen ringer han och frågar var vi är. Tror ni inte han åkt åt helt fel håll.


När vi väl väntat i en och halv timme med denna utsikt:

  Så mysigt så....

Ja ja vi bytte buss och kom äntligen iväg igen. Han kör på i en halv timme och stannar till vid en parkeringsficka och säger - Nu är min arbetsdag slut och jag får inte köra mer.

Vi höll på att få dåndimpen allihop, va driver han med oss?? Nej du det kom en ny chafför på ett par minuter tack och lov. Vi kom fram vid 12.45 skulle annars varit där vid 11.

Vi fick extra tid där nere ändå med ett par timmar så det var ok. Men med en tredje buss och fjärde chaufför.


Det var nästan folktomt där denna gång. Lite dåligt med grejer som jag skulle ha dock. Täcken fanns nästan bara 155 som störst. Hittade ett par fleecepyjamas till Bosse, ett vintertäcke som var nedsatt till 199 kr.

Billigt coolertäcke och lite rengöringsmedel mm. Hade behövt regntäcken och stigläder mm.


Vi får se om Madde och jag kan få till en resa till snart för att kolla över om det inkommit nått nytt. Vi måste då ta bil för det går ingen buss. Lite surt men blir vi tre/fyra stycken blir det väl samma pris ungefär.

Vi får se hur det blir.

  

Av Minna - 17 mars 2014 23:15

Idag kom Bosses nya pannband. Det finns ju oändliga variationer att välja mellan så skulle kunna beställa hur många som helst. Nu blev det grönt i allafall, svårt att fota bara.

 

  

Av Minna - 16 mars 2014 18:54

Är det verkligen vår nu? Även om det är kallt på nätterna så är dagarna riktigt sköna. I morgon bär det äntligen iväg till Ullared. Ska bli skoj att få roa shoppingtarmen lite. Hoppas bara det finns allt av det som jag behöver eller inte jag utan Bosse.

Malin tar hand om honom i morgon med mat och mockning så hoppas jag att nån kan fixa skydden och ge honom rödbetorna.

 

Bosse nöjd efter sin motionsrunda, väntar på godis!!


Det här vår........

 

  

Av Minna - 14 mars 2014 19:30

Ledig dag idag. Började med den roliga tvättstugan en liten stund. Åkte sen till stallet för att sätta på skydden samt mocka o det.

På eftermiddagen åkte jag tillbaka för att rida ett pass. Hade tänkt rida ute för det hade varit rätt ok väder på fm men det ändrades till halvstorm och regn på em, så det fick bli ridhuset.

Som tur var så var Daniel där och kunde plocka av bakbrodden på Bosse som inte jag lyckats med.

Väl nere i ridhuset var det lugnt till en början men sen blev det lite för många ekipage som red. Har så svårt att konsentrera mig när det är någon ivägen hela tiden. Måste lära mig att strunta i sådans saker.


Vi får se i morgon om det finns möjlighet att rida då det är hundutställing på ridskolan och det brukar oftast vara helkaos då. Kul att plocka in hästar då.

 

Han är allt bra söt den lilla gubben.

  

Av Minna - 12 mars 2014 19:45

Peovade rida Bosse idag efter hans balltramp. Han var helt ren och fin så nu kan vi satsa på tävlingen igen.

Vi övade återigen på galoppfattningar. Måste lära mig att sitta helt lugnt och stilla i fattningarna, annars fattar han ingenting.

Så länge det funkar nästa helg på tävlingen så blir jag nöjd.

 

Bosse har lunchrast i hagen.

  

Av Minna - 11 mars 2014 18:47

Var till stallet i morse och satte på skydden som vanligt. Hade även bokat tvättstugan så kunde tvätta vintertäckena han haft.

Efter alla vanliga sysslor så fick grabbarna bus sitt hö till deras belåtenhet.


Åkte tillbaka på eftermiddan för att ta reda på den eventuella leran som nån kastat på honom idag. Tur som så var det faktiskt riktigt lugnt på den fronten.

Passade på att roa mig med detta under em:

  Alla lädersaker fick sitt. En del var så torra så tog till oljan på dessa. Klantigt nog så välte jag flaska på golvet. Malin och Madde fick då sina stövlar inoljade. Synd att torka upp det utan at använda.


Hade även täckesinventering. Hittade två vintertäcken som han kunde ha. Ett var faktiskt ett helt oanvänt som jag köpt sen jag vet inte när. Har ju köpt ett nytt i år så det funkar med.


Bokade in en resa tll Ullared på måndag för att fylla på förrådet med skydd och ev några täcke. Bosse förbrukar skydd på löpande band ute i hagen. Hittar jag några riktigt billiga får det bli några stycken.Har påbörjat en lista på saker jag ska titta efer bland annat en fleecepyjamas till Bosse, om det finns så stora storlekar. Bra att ha vid badning och när han är blöt.Lite trist att åka själv men ville komma iväg innan de tar bort vintersakerna.

Ja ja blir säkert dyrt som vanligt. Bortskämd gosse den där....

  

Av Minna - 9 mars 2014 20:36

Idag tror jag jag hade energi för 5. På förmiddan hann jag göra hur mycket som helst. Sånt som man egentligen inte har luxt till, som rensa duschavlopp.


Åkte till stallet på em och mockade samt maten. När pållarna var inne var det dags att ta itu med leran igen. Bosse hade tuggat av sig halva bandaget i natt och när han kom in från hagen satt det runt karleden bara. Han hade även jobbat hårt på att få av sig ena bootsen och benskyddet.

Gick ut och letade reda på dessa men skyddet hade han spräckt totalt så bara kasta.


Nu får han gå ut utan bandage, för det är ingen ide att krångla med det om han ändå tar av det. Får se till att det blir rent ändå. Smörjer på med socatil så hoppas det skyddar lite.


Hade kvällsfodringen med så varit där precis och gett dom kvällsmaten.

 

Bosse mumsar på kvällsmaten. Heybaren har visat sig vara super då vi sparat massor av spån.

 

Måste inspektera vad jag håller på med!!!


Jobbar en dag och sen ledig en igen. Gött det!!

  

Av Minna - 8 mars 2014 19:44

Tog in alla pållar idag från solskenet men blåste rätt rejält. Bytte täcken på alla som jag tagit in. Lyx idag för 4 stycken var redan inne och mumsade på sin mat. Bosse var dyngig som vanligt. Bara börja borsta sig fram i leran och försöka hitta hans bruna färg istället för det grå. Under tiden han åt så passade jag att göra färdigt maten och plocka fram alla attiraljer inför ridningen.


När Bosse var påklädd och klar gick vi ner till ridhuset för att testa om det skulle gå o rida lektion. Skrittade fram en bra stund och provade trava. Tvärhalt, det gick alltså inte. Typiskt för vi behövde verkligen denna inför tävlingarna. Bara ge sig tillbaka till stallet och klä av igen.


Då jag tyckte det kommit in en massa lera i bandaget tog jag av det. Försökte muta med horselyx men dat gick absolut inte att få på nått igen helt själv. Gick till Eva som kom ut och skullr hjälpa till. Problem även då så fick hämta Charlotte som tredje hjälpreda.

Jag höll i bremsen, Eva gjorde världens bästa galoppbandage medans Charlotte lyfte benet. Hängde sig på stundtals och nästan la sig ner på sidan. Har tydligen väldigt ont i allafall.

Hoppas detta bandage sitter ordentligt i ett par dar nu så man inte behöver röra det mer.


Nu roar jag mig med roliga tvättstugan, som jag missat i några veckor. Började bli kris på kläder nu.

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards