Livet som ryttare

Alla inlägg under augusti 2014

Av Minna - 11 augusti 2014 20:48

Direkt efter jobbet åkte jag till färjestads rid och rav shop för att lämna in sadeln. Får den redan på onsdag eller torsdag så blir inte utan så länge, tackolov. I morgon får jag nog ta allround sadeln och ge mig på ett ridpass. har väldans svårt att rida i den bara då jag får så ont i ryggen av den.

Hoppas massagen på onsdag hjälper en del.


Började jobba idag igen. Kunde inte säga upp mig som jag planerade i fredags, blev ju ingen vinst tyvär!! Undrar bara för alla säger att antingen har man tur i spel eller i kärlek. Men om man har oflyt i båda då? Är man dömd till evigt lidande då? Blev himla trött idag då man inte är van för tillfället att tänka allt för mycket. Det blir en del tanke arbete med alla beslut mm som ska skrivas. Nu går jag ju bara två veckor på denna tjänst så det går bra. Annars verkar det rätt lugnt på jobbet.


Ibland önskar jag att jag vore....

  Inte ett bekymmer!!

  



Av Minna - 10 augusti 2014 19:45

Nu förstår jag varför Bosse protesterat under ridningen. Red i ridhuset idag och började känna på sadeln. Den sitter jätte tight nu och behöver omedelbart fixas. Den klämmer nog rejält på honom. Pia nämde att han hade lite skav och lite svullen på vänster sida av manken men vi trodde det var täcket. det är det ju uppenbart inte.

Nu är det bara att ringa runt och fråga vilka som är behöriga att värma om sadeln.


Han måste ha breddat sig rejält sen december då veterinären i Husaby tittade och sa att den var ok. Ja ja så kan det gå. Ska väl va glad att han lagt på sig muskler. Eller som Linda Å sa - sadeln är bra om man tar bort all mat på Bosse. menar hon då att sadeln är bra men hästen för fet??   


 

Bosse gjort sig fin efter ridturen....


Madde sa att jag kunde låna hennes sadel ett tag då den var vid. Får prova i morgon och se om den passar tillfälligt.

  

Av Minna - 9 augusti 2014 19:41

En dag kvar av semestern. Suck o stön nu måste man jobba och slita ett helt år igen.


Idag tog Bosse och jag sällis med Malin och Nero på en skrittur ut. Allt lugnt tills det kom en fruktansvärd hästätande katt upphoppande i diket. Nejdå så farligt var det inte men de var inte beradda på att det skulle hoppa fram nått där. Men herre vad flugor det är, man blir totalt omringad av de äckliga småkrypen.

 

Bosse fick sin boll inna jag åkte. Att det är så skoj med en boll fylld med godis.


Annars har jag roat mig med att rensa skåp och lådor hemma. Man samlar på sig en del onödiga saker. Har jag inte använt det på länge så ryker det.

Nu blir det glass i stora lass med hackad choklad över.

 

  

Av Minna - 8 augusti 2014 18:47

Idag fick Bosse lite pedikyr. Han blev så fin om fötterna igen, det var välbehövligt. Var i stallet i nästan 6 timmar och fixade det som var kvar på semestergörat. Hade inte trott det skulle ta så lång tid med skoningen men det blir så ibland. Fick rensat bra mycket i hagen ändå.

Åkte hem och var totalt slut, så trött. Förstår inte hur jag ska orka börja jobba igen. Det kanske är tur ändå då man får rutiner på maten. Igår blev det inen mat utan bara lite glass till lunch och inget till kvällen. Kanske inte konstigt man är trött.


Bosse får sig lite stretching på samma gång.

 

Lämnade in en rad på eurojackpott, så räknar med att jag kan säga upp mig på måndag. Drömma kan man väl?

  

Av Minna - 7 augusti 2014 20:07

Det fick bli en liten uteritt idag med. Vi gick till hundlyckn fram och tillbaka. Det räckte innan vi höll på o bli tokiga av alla flugor. Bosse behöver göra nått annat ett tag då jag tror han varit dötrött på dressyr.

Märker en skillnad när man går ut själv, mycke tryggare när det är en annan häst med. Bra träning för honom och mig.


 

Plutten lite nöjd ändå.

På kvällen nu har jag fortsatt med uppdrag rensning av hage. Det växer allt en del ogräs där. Nu satt det inte så hårt, förmodligen av regnet som kommit. Får fortsätta i morgon under tiden som skoningen håller på.


Har bokat in massage för min egen del på onsdag. Hoppas att det hjälper mot mins spända rygg och rumpmuskler. är lite jobbigt att alltid behöva rulla ur sängen på mornarna. Eftersom man får tillbaka pengarna från jobbet så gör det inget att prova.

  

Av Minna - 6 augusti 2014 18:02

Vi for in till Färjestad rid och travshop för att kolla in andra sadlar. Chicago lastad där bak som fick följa med. Madde hittade väl en till slut som för tillfället är på prov hos en annan så vi får se.

Medans de provade sadlarna tog jag och Arven en tur till Ikea. Där fick jag nu ett par stora plastbackar äntligen.

Där köpte även hon och jag en korv var, jag åt upp min men Arvens var nog mer dissikerad.


När vi kom hem så mockade jag och gjorde maten färdig. Eftersom jag inte fått med mig några ridbyxor så fick mina jeans duga. Det blev ingen längre tur men det bidde väl en halvtimme ändå, fick ur sig en del slagg efter massagen ändå.


 

Både Bosse och jag nöjda med turen idag. Bosse tycker väl godiset efter är det bästa, en himla godisråtta det där...Brås på matte??

  

Av Minna - 5 augusti 2014 20:04

Bosse fick lite njutningstid idag. Hade tänkt rida innan men fick sån magkatarr efter maten som Madde och jag åt på Marieberg.

Bosse hade forfarande lite problem med manke och bog, men Pia fick loss det riktigt bra. Han börjar förstå att man kan njuta under tiden och att det är skönt egentligen.

 

Vissa ställen är det extra skönt att få massage på.


Vi ställde upp Bosse sen på gången så att han skulle stå still. Fick använda mig av lite mutor till Nero framför allt.

 

Han fick låna Bosses repknut. Mycket skoj. Han skulle annars hjälpa till att massera hela tiden.


Madde och jag var till Örebro en sväng med. Skulle till Ikea för att köpa de stora plastbackarna. Men nej då de har dom inte utan jag får åka till Karlstad istället. Har nog aldrig handlat så billigt på Ikea förr, hela 50 kronor.

 Hittade i allafall ett par grå benlindor på Hööks. De har alltid varitslut när jag varit där, nu fick jag de sista.

Vi var även till skopunkten och köpte skor. Vi delade på rabatten så då känade vi båda på det. Man fick det andraparet för halva priset. Alltid nått.


Usch börjar nästan få jobbångest. Bara att slita ett år till, inget att göra åt. Är bara så tråkigt med dessa matlådor som ska fixas hela tiden.

  

Av Minna - 4 augusti 2014 19:05

Idag har vi fått en lektion av Ola. Det blev en timmes försenat på grund av åskan som skulle dra förbi precis då. Det blåste så hårt att till och med hinderstöden ramlat omkull ute på hoppbanan. Såg att i Kristinehamn hade ett tak blåst av ett hyreshus. Då blåser det rejält.

Lektionen gick väl rätt så ok för att vara så kvalmigt och jobbigt. Vi försökte få till böjning i båda varven. Jag är för mesig och spänner mig för mycket när jag ska ta i och ställa.


Galoppen gick riktigt bra. Blev ett litet hack då det blev kolsvart i ridhuset för nån sekund. Denna    som inte ville ge med sig.


Köpte med ett nytt flugtäcke som faktiskt passade, kors i taket. Flughuvan som skulle vara Xfull passade endast på Nero så den fick Malin köpa. Benskydden jag köpte blir jag lite sektisk mot, de skulle oxå vara Xfull men ser inte ut att vara det. Får prova nån dag. Köpte en ny hövåg med som jag inte får att funka, hoppas bara att det är batterierna som var dåliga.


I morgon blir det lite shopping igen men nu i Örebro.    Madde ska kolla in en sadel och sen åker vi väl runt. Måste få tag på nya arbetsskor innan nästa vecka. Mina har gett upp totalt nu.

  

Presentation


Livet som ryttare

Bästaste

  

Myspys!

  

Goaste näsan!

  

Lilleman 25år 2007

  

Bosse 3år. 2010

Länkar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Arkiv

Tidigare år

Gästis

Kategorier

RSS

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards